stage 2 problems
Results 1 to 7 of 7

This is a discussion on stage 2 problems within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; so i went stage 2 today and love it. i got a invidia catted DP and a turboxs CBE and ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    cleveland ohio
    Posts
    111

    stage 2 problems

    so i went stage 2 today and love it. i got a invidia catted DP and a turboxs CBE and a cobb AP. when i first took it out i let my car warm up and i was getting on it in third gear then all of the sudden it cut power and the traction light came on and my cruise light was flashing and when i looked at it on my AP it said something about wastegate. anyone know what this could be?
    2010 WRX H/B
    stage 2 cobb access port, invidia down pipe and a turboxs cat back

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User oguitar's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Albuquerque, New Mexico, United States
    Posts
    1,014
    Cruise flashing normally means knock detected. Not good was the map you were using matched to your new parts?
    Life is like riding a bicycle in order to keep your balance you must keep moving.

  4. #3
    Registered User
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    cleveland ohio
    Posts
    111
    Yes I had reflashed my ecu to stage 2 before I drove it
    2010 WRX H/B
    stage 2 cobb access port, invidia down pipe and a turboxs cat back

  5. #4
    Registered User
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Canada B.C.
    Posts
    1,393
    Overboosted...
    '02 WRX 4EAT, 311,000KMs/194,500Miles, Sold. Best car I ever had. '09 STi stage 1, hope this one will be good too...

  6. #5
    Registered User
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    cleveland ohio
    Posts
    111
    What do I do to fix it?
    2010 WRX H/B
    stage 2 cobb access port, invidia down pipe and a turboxs cat back

  7. #6
    Registered User lytlec's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Central PA
    Posts
    4,273
    Hmm...get a protune....maybe contact Cobb and see if they can tweak their map....but a protune would be the best thing to do...IMO. It is kind of strange that it overboosted though....you did put the stage 2 flash on right
    <-------- Taylor Swift.
    2006 WRX 330whp. 300wtq. Slow.
    Hawk-Eye Alliance #137
    First Mods...what to do.
    Subaru Guide

  8. #7
    Good news, everyone! xxxxxxxAnub1s's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Eh, whaaaaa?
    Posts
    3,855
    I Support ClubWRX
    Try running the LWG version of the map, they tune it down somewhat using more conservative boost targets and wastegate duty cycles. If that doesn't work, contact Cobb directly.

    Best thing IS to get a protune when possible, but if you just spent all that money on an AccessPort, I'd want to know why it's not working correctly when you're within the specifications of the map.
    Cody
    Hawk-Eye Alliance #727 N.E.R.D #255.255.255.0

    Your nighttime volunteer of near-useless information.
    Good news, everyone!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •