Anyone got any good advice?
Results 1 to 6 of 6

This is a discussion on Anyone got any good advice? within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; So I have been trying to diagnose this noise I have in my driver side suspension. It is a metal ...

  1. #1
    Boost > NA itWRXjustfine's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Fort Riley
    Posts
    809

    Anyone got any good advice?

    So I have been trying to diagnose this noise I have in my driver side suspension. It is a metal on metal clunking sound. It happens when I go over bumps and it is driving me crazy. I searched a lot of topics on it and I came across the infamous 'strut clunk'. To eliminate the possibility of it being my strut, I applied grease to the piston in my strut and I have also replaced my ball joint now. I took my tie rod end off in the process and it looks alright. I had taken off the sway bar link, still made the noise. The halfshaft does not have much play and neither of the CV's are split. What do you guys think?
    2004 Impreza Outback Sport - Sold
    2004 WRB WRX - Sold
    2006 SGM WRX - 400AWHP - Mods

    My 2006 Build

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    olympia wa
    Posts
    27
    I had a sound like that on my 06.I thought it was a strut ended up being loose pitcht mount

  4. #3
    Boost > NA itWRXjustfine's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Fort Riley
    Posts
    809
    got a pic or a location?
    2004 Impreza Outback Sport - Sold
    2004 WRB WRX - Sold
    2006 SGM WRX - 400AWHP - Mods

    My 2006 Build

  5. #4
    Moderator Donkey's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Da boonies
    Posts
    6,092
    I Support ClubWRX
    I have the same thing. I thought maybe the struts are going but not 100% sure. I changed the lower ball joints and re-greased the sway bar. Noise is still there. I think maybe it might be because I have metal endlinks. I don't hear it every day. Mostly just when I turn into my drive way (gravel) or drive over an area with lots of undulations.
    Resident Adviser @ WTF Tuning, LLC
    2002 FORESTER S
    1998 FORESTER S




  6. #5
    Registered User mudferret's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Canada/Ethiopia/Madagascar
    Posts
    1,979
    ^ I've got a noise like that, immediately after sway bar/end link install. The bar is thoroughly greased, I'm guessing it's the links. Midway between a pop/creak on occasion.
    ...Rob.
    MMVI WRX - VF43 Airboy Tuned @ 3500'

  7. #6
    Boost > NA itWRXjustfine's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Fort Riley
    Posts
    809
    I think Donkey and I have the same problem but mine is pretty frequent. Everytime I go over a bump I hear a 'metal on metal' and it is driving me insane. I called Subaru today who is apparently the only one I can get struts from BTW and at the very least I am looking at $75 diagnosing fee and a hour drive out west and back.
    2004 Impreza Outback Sport - Sold
    2004 WRB WRX - Sold
    2006 SGM WRX - 400AWHP - Mods

    My 2006 Build

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •