Ej 25 problems
Results 1 to 9 of 9

This is a discussion on Ej 25 problems within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; Hi guy's I have a Ej 2.5 legacy engine, on low rpm up to 4800 she runs like a kitten ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    5

    Ej 25 problems

    Hi guy's

    I have a Ej 2.5 legacy engine, on low rpm up to 4800 she runs like a kitten , but anything from there on up to 5200 rpm she start to sputter and missing beats? Have anyone ever had this problem,

    I have done the following:

    cleaned injectors,
    new throttle body
    new plugs
    cleaned fuel pumps,
    cleaned fuel tank
    new coil

    any advice will help,

    Regards
    SARAF

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User EvoEatr's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Kennett Square, Pennsylvania
    Posts
    1,839
    What year is the vehicle? How many miles? Is the CEL ( Check Engine Light ) Illuminated? Is the vehicle acctually missing or is it like a lack of power? A shot from the hip from the information you have given... could be plug wires, A/F sensor or restricted fuel filter....

  4. #3
    Registered User
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    5

    hi

    Hi Evo

    Thanks for the info, I will take a look and let you know, cel is off.

    I will check plug wires and get back to you.

    Thanks again

  5. #4
    Registered User
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    5

    Hi

    HI Evo

    Thanks, problem solved....

    By the way I use this engine in a gyro copter.

    Regards
    SARAF

  6. #5
    Banned
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Dallas, TX / Sterling, VA
    Posts
    6,629
    I Support ClubWRX
    Quote Originally Posted by saraf View Post
    HI Evo

    Thanks, problem solved....

    By the way I use this engine in a gyro copter.

    Regards
    SARAF
    Oooo!! Pics?

    And yea, solving that might be important.

  7. #6
    Registered User
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    5

    picture

    here you go
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Photo0273.jpg  

  8. #7
    Registered User tarmacsti's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    South Africa, Jo'burg
    Posts
    862
    wow... nice!


    I would love to see a youtube clip!?
    **__The Hawk-Eye Alliance__**
    Member #0135

  9. #8
    Good news, everyone! xxxxxxxAnub1s's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Eh, whaaaaa?
    Posts
    3,855
    I Support ClubWRX
    That's pretty freakin' awesome. Glad you got it worked out dude.
    Cody
    Hawk-Eye Alliance #727 N.E.R.D #255.255.255.0

    Your nighttime volunteer of near-useless information.
    Good news, everyone!

  10. #9
    Registered User
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    5

    problem still there

    Hi Guy's

    I thought the problem was solved but NOOOOOo it is not.

    She still does the same, I replaced all ignition leads plus the coil, but she still shutters or gives a burp at 5000Rpm, any rpm below that she runs fine.

    I am getting the feeling it can be something that gets hot or takes a while to give a problem as I just flew her for 5 min flat box with no problem and after 5 min she started doing it again.

    any help will be great

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •