my wrx dies :( plz help
Results 1 to 7 of 7

This is a discussion on my wrx dies :( plz help within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; so i got my subie from the auction about 4 months ago.had to get all new valves. its an '03 ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    spokane, wa
    Posts
    7

    Red face my wrx dies :( plz help

    so i got my subie from the auction about 4 months ago.had to get all new valves. its an '03 wrx, and i put the motor back in, hooked everything up and started it. it was running fine, but a couple of days later i started it again and the check engine light turned on. Then, i revved it, and once the rpms start dropping, they fall almost to 0 and sounds like the car is about to die and then catches itself.so i took it for a test drive, and wen i start slowing down, it does the same thing but actually dies :s. i was told that it could be a sensor. any ideas? thnks

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Moderator Donkey's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Da boonies
    Posts
    5,962
    I Support ClubWRX
    Get the code read. CEL = DTC = possible solution to your problem.
    Resident Adviser @ WTF Tuning, LLC
    2002 FORESTER S
    1998 FORESTER S




  4. #3
    Registered User 2.0Rs's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    King of Prussia, Pa
    Posts
    1,168
    Quote Originally Posted by ukranianization View Post
    so i got my subie from the auction about 4 months ago.had to get all new valves. its an '03 wrx, and i put the motor back in, hooked everything up and started it. it was running fine, but a couple of days later i started it again and the check engine light turned on. Then, i revved it, and once the rpms start dropping, they fall almost to 0 and sounds like the car is about to die and then catches itself.so i took it for a test drive, and wen i start slowing down, it does the same thing but actually dies :s. i was told that it could be a sensor. any ideas? thnks
    Yes that's your problem. Change all your sensors and start the car again.

  5. #4
    Registered User LRPct's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Lime Rock Park Ct...
    Posts
    264
    Quote Originally Posted by 2.0Rs View Post
    Yes that's your problem. Change all your sensors and start the car again.
    That's F'ed up

  6. #5
    Registered User 2.0Rs's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    King of Prussia, Pa
    Posts
    1,168
    Quote Originally Posted by LRPct View Post
    That's F'ed up
    He should help himself by pulling the code. Or maybe even doing a little research.

  7. #6
    Registered User
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    spokane, wa
    Posts
    7

    wrx dies

    Quote Originally Posted by 2.0Rs View Post
    Yes that's your problem. Change all your sensors and start the car again.
    alright thnks.could it possibly be the intake? i was told that there are fins in the intake that direct the air and since i have an spt intake,it might be a problem?

  8. #7
    Registered User 2.0Rs's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    King of Prussia, Pa
    Posts
    1,168
    Quote Originally Posted by ukranianization View Post
    alright thnks.could it possibly be the intake? i was told that there are fins in the intake that direct the air and since i have an spt intake,it might be a problem?
    Dude think about it logically and start with three things ever car needs to run. Fuel, Air, and Spark. Pull your maf plug see if it runs in limp mode. That would be the first thing I did.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •