wrx hardship....
Results 1 to 2 of 2

This is a discussion on wrx hardship.... within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; My01 WRX 145kms... unfortunately my rex is giving me a hard time....my gearbox and clutch are on their way out ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Sydney
    Posts
    11

    wrx hardship....

    My01 WRX 145kms...

    unfortunately my rex is giving me a hard time....my gearbox and clutch are on their way out (not worried bout that yet) What I'm worried about is this....


    Engine shakes on idle,
    Car's response on take off so slow (doesn't take off like a rex),
    Car back fires sometimes, anyways... I kept getting an error code which read "P0340 Camshaft Position Sensor Circuit Malfunction"

    Could that be why the engine is shaky on idle and takes off like a turtle??? please help... I've booked it in for tomorrow so I just wanted to have an idea before my mechanic sees it...

    Another thing that showed up recently is somehow my BOV is splashing oil on gear changes, i know that because i see the smoke out of the scoop and lifted up the bonnet and found oil traces...

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Moderator T0rque's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Medford, Oregon
    Posts
    25,521
    I Support ClubWRX
    More than likely your camshaft position sensor is bad. It could be a loose connection somewhere. It could also be a bad ecu. I would deffinately change that BOV back to stock. Especially since the seals in it are probably bad since it is allowing the oil to blow by.


    Lead Wrench @ WTF Tuning, LLC

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •