Supremely Confused with my 6speed
Results 1 to 8 of 8

This is a discussion on Supremely Confused with my 6speed within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; I am working on my 2004 WRX with 6speed and I found some interesting things... I think I found my ...

  1. #1
    Boost > NA itWRXjustfine's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Fort Riley
    Posts
    809

    Supremely Confused with my 6speed

    I am working on my 2004 WRX with 6speed and I found some interesting things... I think I found my neutral safety switch [the reason why I started this venture]. So correct me if this is wrong, but this is my NSS right?



    Next, all three of the sensors' wires lead to a three way junction where they attach to a 6 pin connector, which is unplugged.





    Also there is this mystery wire that was just ran through a couple of wires to stay up there and plug into itself.







    A little help please.
    2004 Impreza Outback Sport - Sold
    2004 WRB WRX - Sold
    2006 SGM WRX - 400AWHP - Mods

    My 2006 Build

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Moderator Donkey's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Da boonies
    Posts
    6,081
    I Support ClubWRX
    Why didn't you just stick with your original thread?
    Idle Problem

    The main problem is the STI tranny and WRX tranny do not use the same wiring or sensors. You might want to get a hold of some factory manuals.
    Resident Adviser @ WTF Tuning, LLC
    2002 FORESTER S
    1998 FORESTER S




  4. #3
    Registered User EvoEatr's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Kennett Square, Pennsylvania
    Posts
    1,839
    The second picture harness connector looks extremely similar to the one for the o2 Sensor...
    Last edited by EvoEatr; 12-04-2009 at 05:20 PM.

  5. #4
    Boost > NA itWRXjustfine's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Fort Riley
    Posts
    809
    I felt like that thread was for more my IACV/charging/idle problem. I was actually going to shoot a link over on that thread for this one too. Am I just going to have to splice wires with the appropriate connector? I am getting pretty fed up with this problem and I am about to just disable my CEL. I am just wondering how people have handled this issue in the past.

    PS I have the factory service manuals, you hooked them up Ron.
    2004 Impreza Outback Sport - Sold
    2004 WRB WRX - Sold
    2006 SGM WRX - 400AWHP - Mods

    My 2006 Build

  6. #5
    Moderator Donkey's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Da boonies
    Posts
    6,081
    I Support ClubWRX
    Quote Originally Posted by itWRXjustfine View Post
    PS I have the factory service manuals, you hooked them up Ron.
    Just find the manual for whatever year your tranny came out of. It will have the pinouts and location of all sensors and connectors.If your back up lights work and your speedo work just find the wrx brown connector for the speed sensor and swap in a wrx speed sensor for the STi one (as I understand it).
    Resident Adviser @ WTF Tuning, LLC
    2002 FORESTER S
    1998 FORESTER S




  7. #6
    Boost > NA itWRXjustfine's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Fort Riley
    Posts
    809
    I checked today and back up lights are a no go. It looks like I got nothing from the tranny.
    2004 Impreza Outback Sport - Sold
    2004 WRB WRX - Sold
    2006 SGM WRX - 400AWHP - Mods

    My 2006 Build

  8. #7
    Moderator Donkey's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Da boonies
    Posts
    6,081
    I Support ClubWRX
    Speedometer works?
    Resident Adviser @ WTF Tuning, LLC
    2002 FORESTER S
    1998 FORESTER S




  9. #8
    Boost > NA itWRXjustfine's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Fort Riley
    Posts
    809
    Yes.
    2004 Impreza Outback Sport - Sold
    2004 WRB WRX - Sold
    2006 SGM WRX - 400AWHP - Mods

    My 2006 Build

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •