not even sure where to begin
Results 1 to 4 of 4

This is a discussion on not even sure where to begin within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; so i have an 05 wrx, kenwood touch screen, 2 amps new speakers, sub, 2 farad capaciator for the sub ...

  1. #1
    Registered User r0kems0kemrobot's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Carteret, NJ
    Posts
    60

    not even sure where to begin

    so i have an 05 wrx, kenwood touch screen, 2 amps new speakers, sub, 2 farad capaciator for the sub (alpine type r 10" 1500 max watt) hid lights and optima redtop battery... now the problem

    constantly when i brake my car loses power. can be as little as shutting off the radio to something as severe as shutting the car off for a brief second. even with the radio off the car will lose power, turning my lights off and restarting the car.. i have no clue where to begin trouble shooting this other than the fuse box, has anyone experienced anything like this??
    Blobeye Syndicate # 87

    05 WRB WRX
    Cobb tuned Stage 2

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Moderator Donkey's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Da boonies
    Posts
    6,004
    I Support ClubWRX
    Who installed the audio equipment? Check you battery cables and connections. Check your alternator belt tension and condition. Your going to need a multimeter. Check battery voltage,then start the car and check the alt voltage (off the battery). Battery voltage should between 12-12.5v and alt voltage should be between 13.6-14v warmed up.
    Resident Adviser @ WTF Tuning, LLC
    2002 FORESTER S
    1998 FORESTER S




  4. #3
    Registered User r0kems0kemrobot's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Carteret, NJ
    Posts
    60
    everything but the radio was done by my friend and i, weve done numerous sound systems. best buy did the head unit and ive have tons of trouble with them (not connecting to the antenna, stealing the remote) i remember reading the hid's need relays to work properly but never found out how to go about that
    Blobeye Syndicate # 87

    05 WRB WRX
    Cobb tuned Stage 2

  5. #4
    Moderator Donkey's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Da boonies
    Posts
    6,004
    I Support ClubWRX
    Check the stuff I said first. You didn't say if this was an existing problem or all of a sudden just started happening. If it just started happening then what did you recently fix/install on the car. You could have a short in the brake lighting system.
    Resident Adviser @ WTF Tuning, LLC
    2002 FORESTER S
    1998 FORESTER S




Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •