Check engine after tbe mod
Results 1 to 10 of 10

This is a discussion on Check engine after tbe mod within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; hey guys, this question has been on my mind for a while. im certain this has been asked before but ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    26

    Check engine after tbe mod

    hey guys, this question has been on my mind for a while. im certain this has been asked before but i couldnt find anything so bear with me. i put a fantastic tbe on my 06 wrx about a year ago, and within a week started throwing a softcode cel. took it in, very anxious, and it was just an o2 censor freaking about the unusually high flow, no big deal. it comes and goes and i try to ignore it, but im tired of that. how do i keep this damn thing from popping every 100 miles. any way to permanently block a specific cel code?

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2

  4. #3
    Registered User Micah's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ocean Grove, NJ
    Posts
    4,142
    resistor mod?
    Torch Red 2002 Chevrolet Corvette Z06 46k mi.
    Black 2002 Subaru Impreza WRX 6-speed 94k mi. my mod list
    10/08/2006 - 14.089@103.01 (5-speed with well worn clutch, no launch)
    "Six stars gleaming, five speeds breaking, four tires chirping, three differentials working, two liters screaming, one turbo boosting... it's what makes a Subaru all-wheel-drive, all we'll drive."
    for Bugeye owners my BOV thread Service Manuals

  5. #4
    Sammich Makin' Pwincess wrxtreme06's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    orlando flawduh
    Posts
    12,673
    I Support ClubWRX
    Quote Originally Posted by jeremy96gase View Post
    +1

    i dont understand how people ignore their CEL's. your car is trying to tell you something is wrong, dont just ignore it

    desiree
    your friendly, neighborhood subaru girl
    abbigale : 06 impreza wrx tr: cobb stage II
    hawkeye alliance #11:11//
    wingl3ss @ll!ance #17 // lvl 80 N.E.R.D.

  6. #5
    Banned
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Dallas, TX / Sterling, VA
    Posts
    6,629
    I Support ClubWRX
    Do you've been driving a dangerous setup for a year now without a tune? Way to go homes.

  7. #6
    Registered User
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    26
    lol ah, i should have specified. the exhaust was installed and pro tuned. im not running without a tune, im not an idiot haha. the cel is just a softcode, but is an $800 em system the only way to eliminate this?

  8. #7
    The Default One SeattleJeremy's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    4,488
    If your car is ProTuned then the tuner should have eliminated this code.
    I'd take it back to them, and have them fix it.

  9. #8
    Banned
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Dallas, TX / Sterling, VA
    Posts
    6,629
    I Support ClubWRX
    So you're tuned with an AP? How come the tuner didn't turn off the code?

  10. #9
    Registered User
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    26
    i did take it back to them. they cleared the code but it keeps coming back...

  11. #10
    The Default One SeattleJeremy's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    4,488
    Who did you have tune it?
    Sounds like they're doin' it wrong.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •