car keeps poppin a MIL
+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5

This is a discussion on car keeps poppin a MIL within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; well here is the problem i have a 03 WRX it runns fine for about a hour then it cuts ...

  1. #1
    Registered User jessie_james_06's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    houston texas
    Posts
    13

    car keeps poppin a MIL

    well here is the problem i have a 03 WRX it runns fine for about a hour then it cuts off and popps a MIL i read the code and it says that high exhaust temp was detected i wrok at a performance shop but it is for nissans only so my bosses or any of the other techs dont know alot about subarus i think it may be a o2 sensor and it is causeing the car to run lean wich would make the cylinder heads hot along with the exhaust but a o2 sensor is almost 200 bucks so i would like some other opinions to see what other ideas people might have
    25 psi and loving it

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    2
    What code # p0?? ?
    converter failure is common on subs as is a/f sensors failure.

  4. #3
    Registered User jessie_james_06's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    houston texas
    Posts
    13
    i cant remember the code but it is sayong high exhaust gas temp
    25 psi and loving it

  5. #4
    Registered User wrx wagone's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Phillytown, PA
    Posts
    10,774
    You probably need to replace the EGT probe that is in the uppipe. They're about $40.

    Are you running a catless uppipe? If so, you should consider some getting some Engine Management and deleting that CEL code.
    This message printed on 100% recycled electrons.

  6. #5
    Registered User indytruckboy's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Reading, PA
    Posts
    492
    That code could be a couple of things. The one to worry about is a clogged up cat. If the CEL flashes at you, that's when you stop driving. That means "Catastrophic Catalyst Failure".
    Gut your uppipe, or replace, and you should probably be good.
    I work on vehicles that make 650hp and 2400ft/lbs.

+ Reply to Thread

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself. We strongly suggest that you stay away from using aol, yahoo, msn, and hotmail accounts. Sometimes the mail server blocks the emails from our server. As a result you will not receive any notifications including the confirmation email.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •