Timing Belt MAybe??? Help Please!!
Results 1 to 2 of 2

This is a discussion on Timing Belt MAybe??? Help Please!! within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; My car starts and runs for about a 1/2 a second then dies. I can hit the gas every second ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    5

    Timing Belt MAybe??? Help Please!!

    My car starts and runs for about a 1/2 a second then dies. I can hit the gas every second or two and barely keep it alive. Any thoughts out there?? A friend said it could be my timing belt. But I had changed my WRX from a cold air intake to just a short pipe and then the problem started. So I put the cold air intake back on and still the same problem. Maybe it was just bading timing on doing the intake and it really is the timing belt .... Any suggestions???

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User rickyh's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Metairie, Louisiana
    Posts
    397
    You either have the maf in backwards or you have a huge leak somewhere in the intake after the maf (letting an enourmous amount of unmetered air in) . Since this happened after you switched from a cold air intake to a short ram, you probably just need to turn the maf sensor around.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •