Wastegate solenoid code
Results 1 to 3 of 3

This is a discussion on Wastegate solenoid code within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; Ever since I installed the TurboXS turbo back exhaust on my 08 WRX, I can't accelerate through four or fifth ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Colorado Springs, CO
    Posts
    17

    Unhappy Wastegate solenoid code

    Ever since I installed the TurboXS turbo back exhaust on my 08 WRX, I can't accelerate through four or fifth gears very hard or I get a loud "POP" and the "check engine" and traction control lights come on and then the "cruise" light flashes. As long as the lights are on, I can accelerate as much as I want, but it is very annoying and I can't use my cruise unless I reset it. The code says that there has been a wastegate solenoid malfunction. Any Ideas???

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Master Baiter EJ257's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    On a stream bank somewhere
    Posts
    19,707
    I Support ClubWRX
    You're overboosting

    EM?
    2005 WRX STi (Mods | Virtual Dyno)

    Resident Tuner @ WTF Tuning, LLC

    "Never trust anything that bleeds for a week and lives ..."

    UNYSOC

  4. #3
    Registered User
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Colorado Springs, CO
    Posts
    17
    What do I need to do to stop? The only thing I changed was the exhaust. I have a cold air intake coming and a Hallman boost controller. Is there a way to program the system to accept it?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •