engine trouble
+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5

This is a discussion on engine trouble within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; ok well i need a little help my car hasnt run for a long time now and i have been ...

  1. #1
    Registered User mikemikeburke's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    38

    engine trouble

    ok well i need a little help
    my car hasnt run for a long time now and i have been battling w it and well it seems to be winning. well it was giving me random miss fire codes and then it started to have alot of white smoke come out the exhaust. so i checked a few things and everything pointed to the head gasket so i replaced it. well i broke a tgv sensor and replaced it but did the tgv delete. well now just like before it is giving me missfire codes and it will start but it will die if u build the rpms and let them drop. i have some bolt on and sti injectors but they were all on the car when i bought it in aug. if anybody can help me out i would appreciate it.

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    5

    Could be turbo

    Quote Originally Posted by mikemikeburke View Post
    ok well i need a little help
    my car hasnt run for a long time now and i have been battling w it and well it seems to be winning. well it was giving me random miss fire codes and then it started to have alot of white smoke come out the exhaust. so i checked a few things and everything pointed to the head gasket so i replaced it. well i broke a tgv sensor and replaced it but did the tgv delete. well now just like before it is giving me missfire codes and it will start but it will die if u build the rpms and let them drop. i have some bolt on and sti injectors but they were all on the car when i bought it in aug. if anybody can help me out i would appreciate it.
    Hi i've been told a little trick when it comes to smoke.

    white smoke = turbo

    blue smoke = engine

  4. #3
    Registered User tom'sti's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Reality
    Posts
    1,381
    How long did it sit? Bad gas? Untuned for TGV deletes?
    Whoever appeals to the law against his fellow man is either a fool or a coward. Whoever cannot take care of himself without that law is both. For a wounded man shall say to his assailant,"If I live, I will kill you. If i die, you are forgiven. " such is the rule of Honor.

  5. #4
    Registered User mikemikeburke's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    38
    yea i tried that i pulled out the turbo and took it to a alamo turbo in washington the looked at it and it was good to go

  6. #5
    Registered User mikemikeburke's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    38
    yea it has good gas i put new gas in it the day i started it up for the first time and ran it for a while ... yea thats what i was thinking i may need a good tune.

+ Reply to Thread

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself. We strongly suggest that you stay away from using aol, yahoo, msn, and hotmail accounts. Sometimes the mail server blocks the emails from our server. As a result you will not receive any notifications including the confirmation email.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •