the dreaded CEL
+ Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2

This is a discussion on the dreaded CEL within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; so i threw a 0301 CEL, which translates to a misfire on cylinder 1. i have approx. 53k miles on ...

  1. #1
    Registered User synergyknight's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Annapolis, MD
    Posts
    106

    the dreaded CEL

    so i threw a 0301 CEL, which translates to a misfire on cylinder 1. i have approx. 53k miles on my car, and i'm thinking that it might be the spark plugs. the only strange thing is that i had my car protuned in may, and a few weeks later it threw this code. reflashed the same protuned map, and it went away. sure enough, it did it again, so i did the same thing hoping it would go away completely. oddly enough it did, until just a few days ago when it popped up again, several months after the last time. could this just be the spark plus needing to be changed, or is it a problem with the tune? i don't notice anything different at all, no knocking, loss of power, strange noises, etc. it just turned on one day as i was driving. TIA for any advice!
    bugeye mafia #116
    military militia #229
    super 16 powered...
    301 awhp
    261 awtq
    -a victim of the world becoming too soft.

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Orange County CA
    Posts
    21
    I got the same problem, except it happen on all four cylinders; 0301, 0302,0303,0304. I replaced al four sparkplugs, and all four coilpacks. The damn "check engine" light is still there and all four cylinders is still misfirering. I checked the alternator, it read at 13.94 volts I think, which is a little bit under normal. I don't know if that is the case. So that my two cent, the only other thing is the MAF sensor which is located on the air box. Also there might be a low PSI boost on your turbo, but I can't even solve my own problem, that just what I gather from all the tech I talk to.

+ Reply to Thread

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself. We strongly suggest that you stay away from using aol, yahoo, msn, and hotmail accounts. Sometimes the mail server blocks the emails from our server. As a result you will not receive any notifications including the confirmation email.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •