CEL flashing..
+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4

This is a discussion on CEL flashing.. within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; on my way home from work...i floored my car in third gear all the way through..at about...6000rpm...the CEL started flashing...then ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Sheboygan, WI
    Posts
    199

    CEL flashing..

    on my way home from work...i floored my car in third gear all the way through..at about...6000rpm...the CEL started flashing...then stoped when i slowed down.....anyone might happen to know why this happened?....or was it any harm ?....

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    *So.Cal.*
    Posts
    37
    First question is of what type of upgrades you might have. I have alot of performance and motor mods... and I believe that it is my exhaust that has the CEL flashing at me once a week! If you look in your owners manual it will talk about it. I has to do with something of the exhaust flow or something when its under load. I believe that it is just a warning... but do check your owners manual... there is an entire section on it! The first time that it happened to me... I was just about to the end of the 1/4 mile in a drag at California Speedway... I freaked out... won the drag, but thought that I broke my car! I babied it back to the pits and shut it down, after asking all the other WRX's around, they all said that "it happens all the time to them at one time or another" and then went on to say "its when the o2 sensor maps out too much exhaust flow". So check your owners manual, and I wouldn't worry too much, but as a question I have... did your check engine light stay on, or did it shut off after it stopped blinking?

  4. #3
    Registered User
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Sheboygan, WI
    Posts
    199
    The CEL shut off...its good to know that its wont do much harm...well hopefully not...yea...i got upgrades...vf34,pinks,intake,helix donwpipe,uppipe, and full 3' catback, fuelpump, apexi AVCR and fmic....there might be more but...i might of missed it...but yea...those are my mods...

  5. #4
    Registered User
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    *So.Cal.*
    Posts
    37
    Your car sounds nicely equipt... I find it odd however that even with all of this performance, this is the first time that the light has done that. But as I said below... check your owners manual, as I really don't think that any harm was done, but it will tell you why it happened. You also might want to scan the ECU for the trouble code... to make sure there isn't a code even though the CEL is off. Best of luck to you, and have fun with your car!

+ Reply to Thread

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself. We strongly suggest that you stay away from using aol, yahoo, msn, and hotmail accounts. Sometimes the mail server blocks the emails from our server. As a result you will not receive any notifications including the confirmation email.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •