Question about a squeak
Results 1 to 11 of 11

This is a discussion on Question about a squeak within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; I've been hearing this squeaking noise coming from what seems to be the front right tire or that area. I'm ...

  1. #1
    Registered User Janus's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Massachusetts
    Posts
    630

    Question about a squeak

    I've been hearing this squeaking noise coming from what seems to be the front right tire or that area. I'm pretty sure it's not the brake unless its rubbing because I only hear it when I start to roll in first gear, into second. Another thing is I seem to only hear it if im parallel to a wall or some cars so the sound can bounce back. I only hear it when i'm on the gas up until about 30 mph.

    Any free input would be appreciated. Before I bring it to the dealer anyway.
    luxury is 1.00 BAR+ of boost and the inability for your passenger to touch the dashboard

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User Janus's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Massachusetts
    Posts
    630
    anyone?
    luxury is 1.00 BAR+ of boost and the inability for your passenger to touch the dashboard

  4. #3
    Registered User
    Join Date
    Jul 2001
    Posts
    79
    hi, i have the same problem, i think, just started last week, noise stops immediately if i put on the brakes. I'll be interested to see what you find out. I'll post if I figure anything out.

  5. #4
    Registered User scooby888's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    MA
    Posts
    309
    I have had that squeaking noise for aobut 6 months now, though it happens the most when I am starting from first gear on a hill. It is driving me crazy and the dealer cannot replicate the problem...please if you know what it is let me know!

  6. #5
    Registered User
    Join Date
    Jul 2001
    Posts
    79
    I took my car to dealer today re: squeak...they thought it was because I have slotted rotors???Didn't find anything else...so not alot of help.

  7. #6
    Registered User WRCfan's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Buffalo, NY
    Posts
    360
    Quote Originally Posted by bluedream
    hi, i have the same problem, i think, just started last week, noise stops immediately if i put on the brakes. I'll be interested to see what you find out. I'll post if I figure anything out.
    That would be your brake pad wear indicator. You need new front pads.

  8. #7
    Registered User scooby888's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    MA
    Posts
    309
    Now if I could just find out what my squeak is due to...

  9. #8
    Registered User WRCfan's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Buffalo, NY
    Posts
    360
    Sorry. I wish I could help, but I'd be shootin' in the dark. Does the squeak change as your speed changes? Like is it a rotational squeak?

  10. #9
    Registered User scooby888's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    MA
    Posts
    309
    It does so randomly but especially when I start on a steep hill, it usually goes until I reach 20 mph or so. Sounds like a cricket. It's pretty constant and then just stops.

  11. #10
    Registered User
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Huntington, WV
    Posts
    20
    I have the same problem also. I recently put on my 17x8 torques and its becoming very noticable. It becomes a complete squeal when turning and slowing down, but i notice it stops if I barely tap the brake. I'm gunna check it out tomorrow and if I figure anything out i'll let you guys know.
    2003 Midnight Black Pearl WRX
    Cobb Stage 2, Hyper Black Rota Torque's, Prodrive springs.

  12. #11
    Registered User
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    3
    I have a 05 STi and I'm getting what sounds like the same squeaking noises as the rest of you guys from the front wheel/axle area. The sounds only come up between 30 to 40 mph and itís really annoying. It seems to come up after i take turns. i have no idea what it might be. I was thinking of going to the dealership and have it looked at but I'm afraid their going to blame it on my mods. I donít have much done to my car just a fuel pump, 3Ē turbo back exhaust, turbo timer, gauges and rims. They shouldnít deny me warranty work for those mods right? These mods should not affect the suspension or breaking system other then the rims which are 17Ē Rota Torque but I donít think itís the rims the cause of the problem. If anyone knows why can you let me know. thanks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •