FMIC Install/pointers - Page 2
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 25 of 25

This is a discussion on FMIC Install/pointers within the Engine Performance forums, part of the Tutorials & DIY category; Thanks for the reply. I'll just wait until I can do it all at once....

  1. #16
    Registered User joesubaru7's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    D-VILLE, PA
    Posts
    280
    Thanks for the reply. I'll just wait until I can do it all at once.
    2006 WRX
    Opensource STG 2, Epic Engineering
    Hawk-Eye Alliance #032

    http://s258.photobucket.com/home/joesubaru7/index
    DD: 2001 2.5RS
    Old: 1998 2.5RS [url]

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #17
    Registered User WRXreX's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    NY
    Posts
    997
    links to pics are broken?? can you reload pics?

  4. #18
    Registered User rr1911's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Central Florida
    Posts
    0
    Quote Originally Posted by WRXreX View Post
    links to pics are broken?? can you reload pics?
    + 1 please
    Army Ranger For Life ! Thin Blue Line
    Military Militia # 1911/ Blobeye Syndicate # 1911/ Modifier's Anonymous # 1911/ Hawk-Eye Alliance # 1911
    All We'll Drive
    DIFFERENT STROKES
    EVEN MY DENTIST TOLD ME FLOSS 7 DAYS A WEEK
    POST WH0RE KING

  5. #19
    Registered User bcyb1029's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Chicago
    Posts
    3,021
    Great write up, did you have to take off any screws to remove bumper?
    Tuned by Jorge at P&L, 240.83whp 239.60wtq at 14.8psi on 2.0L with stock td04 (But doesn't run)

  6. #20
    Registered User blahblah's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Chi-cago
    Posts
    816
    Quote Originally Posted by bcyb1029 View Post
    Great write up, did you have to take off any screws to remove bumper?
    I did it as well, the bumper is completely held on by popits except for 2 screws that attach the corners of the bumper to the fender. I couldnt get a screwdriver in there so i just pried em out of their holes. As for the other part that I found tricky was these 2 clips on the inside of the bumper. I spent about 45 minutes trying to get the bumper off after pulling all the clips out. The trick is to push the bumper in(towards the car) then pull the edges back and then pull the bumper away. The trick is to push in, then pull out instead of just pulling like me.
    282 AWHP...267 lb-ft torque.
    2005 WRB WRX Sedan

    "he's a domestic fan with a hunger for rice"

  7. #21
    Registered User ansonowicz's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    LBC
    Posts
    2,262
    Quote Originally Posted by blahblah View Post
    The trick is to push in, then pull out instead of just pulling like me.
    That method doesn't apply to just rex bumpers.
    F4.21 have root access, will travel
    :wq! 6MT20G


    Quote Originally Posted by volcomsoldier19 View Post
    long haul, the wagon will give you happiness in the times of madness...

  8. #22
    Registered User Emikwrx's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    McKinleyville ,Ca
    Posts
    36

    great write up

    excellent write up.. im installing my perrin on my 05 sti today and i was wondering if you trim the actual painted part of the bumper or just the black trim stuff thats in the opeining??? and what is the eta to complete the whole thing?

  9. #23
    Registered User Emikwrx's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    McKinleyville ,Ca
    Posts
    36

    i need help

    hey i finished my perrin install today... I installed everything correctly just as you did and in the perrin instructions but when i went to drive all i get is 6 lbs of boost and its slower than my little brothers big wheel.... I am running stage 2 with a protune... when i flore it it revs super slow then stops and peaks around 5k rpm what did i do wrong>?????

  10. #24
    Registered User ansonowicz's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    LBC
    Posts
    2,262
    Quote Originally Posted by Emikwrx View Post
    hey i finished my perrin install today... I installed everything correctly just as you did and in the perrin instructions but when i went to drive all i get is 6 lbs of boost and its slower than my little brothers big wheel.... I am running stage 2 with a protune... when i flore it it revs super slow then stops and peaks around 5k rpm what did i do wrong>?????
    sounds like a boost leak somewhere and/or the line with the restrictor pill is loose (i had the same symptoms and found out it was both)
    F4.21 have root access, will travel
    :wq! 6MT20G


    Quote Originally Posted by volcomsoldier19 View Post
    long haul, the wagon will give you happiness in the times of madness...

  11. #25
    Registered User Emikwrx's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    McKinleyville ,Ca
    Posts
    36

    Hella good advice

    Hey this is by far better than the actual instructions i recieved from perrin!!!! just got mine done last weekend check out the pics ( i love the top end) ooh and just to make sure it worked we took it on a quick test drive with no grille and bumper.... ha ha i smoked a Turbo integra on the freeway..... ok check these pics.....

    1.http://i69.photobucket.com/albums/i4.../perrin005.jpg
    2.http://i69.photobucket.com/albums/i4.../perrin006.jpg
    3.http://i69.photobucket.com/albums/i4.../perrin013.jpg

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •