1996 wrx Isn't spooling properly (misfire?)
Results 1 to 2 of 2

This is a discussion on 1996 wrx Isn't spooling properly (misfire?) within the Engine Modifications forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; So I got my completely stock 1996 wrx a few weeks ago with no issues. Now my car has begun ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    New Zealand
    Posts
    4

    1996 wrx Isn't spooling properly (misfire?)

    So I got my completely stock 1996 wrx a few weeks ago with no issues. Now my car has begun to play up whenever I'm driving in third after 4000rpm feels like it's jolting and doesn't boost smoothly. Please somebody help because this issue is getting progressively worse

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Admiral Ackbar the 1st mycologist's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Late Devonian
    Posts
    13,133
    I Support ClubWRX
    Bummer, sorry to hear that.

    It is a bit of a crap shoot if you can't run any diagnostics. It sounds like maybe a fuel issue of which I'd guess bad gas is most likely. Otherwise maybe the fuel filter isn't up to it. I'd also look at the air filter and make sure all of the intake is sealed up tight. Check for splits in any of the hoses especially the turbo coupler. Are there ANY symptoms at other times?
    "From a little spark may burst a mighty flame." - Dante
    "The stitch is lost unless the thread is knotted." - Italian proverb

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •