Car will not run after Turbo/Injector install.. Help?
Results 1 to 7 of 7

This is a discussion on Car will not run after Turbo/Injector install.. Help? within the Engine Modifications forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; Hi all, I'm new to this forumn site, but I've been over at NASIOC for awhile, just having a huge ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    14

    Car will not run after Turbo/Injector install.. Help?

    Hi all, I'm new to this forumn site, but I've been over at NASIOC for awhile, just having a huge problem with my car and trying to get it solved.

    Car: '06 WRX TR
    Mods: Open Bellmouth DP, SPT Catback, Cobb Stage 2 Prior to this
    New Mods: VF30 Turbo, Originally used DW750 injectors(Thought they were the issue, now Installed Brand new Bosch EV14 1000cc injectors. )

    Here is a video of how my car runs: 2006 Subaru WRX will not run after injector install - YouTube

    installed the new id1000 injectors, scaled them correctly and input the correct latency, and it runs like this, idle cycles from barely running to 2000ish and it cycles from rich to lean repeatedly. does this for about a minute and then the idle drops so low it dies. if you give it a little bit of throttle you can somewhat keep it running, anything more than about 20% throttle or so and it sputters out and dies. car has no power, is not drivable, and I cannot get it into boost, the second I hit boost it is like i hit fuel cut. Help?

    Only things that I could thing of are a vacuum leak or ignition issue? which I havent been able to find, just to make sure I have everything hooked up right, would anyone happen to have a vacuum diagram of the stock BPV and the Turbo/IWG setup? I'm mostly sure they are hooked up right but I want to be sure.

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    14
    also, I installed new spark plugs, don't know if that makes a difference. They were iridium's.
    Last edited by snowth1ef; 07-25-2013 at 01:13 PM.

  4. #3
    Registered User Heide264's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Pittsburgh, PA
    Posts
    4,154
    I Support ClubWRX
    Do you have a wideband? It kinda helps if you can determine your current AFR.

    At least take a log of it with your RPM, ignition timing, manifold pressure, MAF(V), and most importantly, your air fuel ratio details.
    Quote Originally Posted by Trainrex
    He was throwing balloons filled with sulfuric acid and shrapnel at the swat team. They finally had to take him down with rubber bullets.
    2011 STi Build Log
    -Part 1 - Reading, Data Logging, and Analyzing Data
    -Part 2 - Turbocharger 101 & Basic Boost Control
    -Part 3 - EcuFlash, Experimental Defintions, and a Drive By Wire Intro

  5. #4
    zax
    zax is online now
    \_(ツ)_/ zax's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Neverland Ranch, Maryland
    Posts
    11,692
    I Support ClubWRX I Support ClubWRX
    Agreed with Brandon.

    Furthermore, were you issued an injector worksheet with flow testing?

    Also, did you properly gap the spark plugs?
    2015 CWP WRX STi on order ... But how did I get roped back into an EJ motor?!
    Zax' Shaggin' Wagon Build Thread Now tuned for 99% pure Unicorn Jizz!

    Zach | Moderator -- Mid-Atlantic States, Tech & Modifying & General Repairs
    The REAL 'WTF Tuning?!' Progenitor
    Rollin' with the Bugeye Mafia #302 | N.E.R.D. Subject Zero | Blobeye Synd. #Tree-Fiddy
    Facebook me here

    Your Mid-A local board: http://www.clubwrx.net/forums/mid-atlantic-states/

  6. #5
    zax
    zax is online now
    \_(ツ)_/ zax's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Neverland Ranch, Maryland
    Posts
    11,692
    I Support ClubWRX I Support ClubWRX
    Wait, was the car even tuned for the turbo?!
    2015 CWP WRX STi on order ... But how did I get roped back into an EJ motor?!
    Zax' Shaggin' Wagon Build Thread Now tuned for 99% pure Unicorn Jizz!

    Zach | Moderator -- Mid-Atlantic States, Tech & Modifying & General Repairs
    The REAL 'WTF Tuning?!' Progenitor
    Rollin' with the Bugeye Mafia #302 | N.E.R.D. Subject Zero | Blobeye Synd. #Tree-Fiddy
    Facebook me here

    Your Mid-A local board: http://www.clubwrx.net/forums/mid-atlantic-states/

  7. #6
    Registered User
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    14
    I do have a wideband, it is cycling from 18+ lean to 11 or 12 rich, rich when idle goes up, lean when idle goes down.

    I can post a datalog of those values later tonight,

    I am using the Cobb accesstuner race software and I took the VF39 map for my car and modified it slightly for the VF30,

    I do have an injector flow sheet from the injectors

    the plugs are iridium's and you cannot gap them.

  8. #7
    Registered User
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    14
    data log

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •