Need Help - LOW BOOST
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 37

This is a discussion on Need Help - LOW BOOST within the Engine Modifications forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; I am running Cobb V1 Stage 2 93 Oct - Recently I noticed my boost is gone - 1st & ...

  1. #1
    Registered User crazycracker's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Wilmington, DE
    Posts
    552

    Need Help - LOW BOOST

    I am running Cobb V1 Stage 2 93 Oct - Recently I noticed my boost is gone - 1st & 2nd gear I get nothing over 5 psi - 3rd gear 9 psi - 4th & 5th back to 5 psi - I am not sure how to describe it but 4th & 5th the car seems to "dragging" - like it wants to go but doesn't - and I don't know if this has anything to do w/ it but the car @ idle is lower - only maybe 100/200 (nothing major) but just weird - I am hoping its something simple & something someone can point me in the right direction & I can fix it myself - but before I panic & take it somewhere - I thought I'd post up & see if anyone has any ideas

    Thanks

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    "Supreme Subaphile Extraordinairre" ninefourteener's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    SLC area
    Posts
    2,190
    Is that reading off the AP, or off a gauge in your car?

    (just trying to eliminate a bad gauge)
    2006 Subaru WRX-Thread: http://www.clubwrx.net/forums/engine-modifications/165158-ninfourteeners-progress-thread-pics.html
    1978 Subaru BRAT-Thread: http://www.clubwrx.net/forums/engine...ss-thread.html
    2007 Subaru B9Tribeca Ltd (PSM)........1994 Subaru SVX LSi(SOLD)
    WRX 12 sec drag (vs. late model Camaro SS):http://www.youtube.com/watch?v=lw0vWdD2cjU
    WRX track racing (catching a stg.2 WRX): http://www.youtube.com/watch?v=mELeSD1Mi08
    Co-Founder/retired Admin-www.slcsubaru.com

  4. #3
    Registered User crazycracker's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Wilmington, DE
    Posts
    552
    Defi showed 1st but yes than I used the Cobb AP & had my girl watch both while I was driving - both are reading the same (give or take but both are close)

    still stock turbo - '06 WRX just turned 37,000 miles

  5. #4
    Registered User
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    2
    I'm having the same problem. My car seems to be pulling hard so for me it might be a gauge issue but I'm still curious to what your problem might be? Possibly a crack in the turbo or a leak somewhere in the exhaust? Mighty Mods makes a great video on youtube for checking for leaks for less than 10$ from parts you can find at your local hardware store.

  6. #5
    Registered User Lipster's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Southern PA
    Posts
    449

    Wastegate arm still attached?

    My car got a bit louder and could hardly boost. If I stayed on it hard in 3rd it slowly built up boost. (Hmmm... wonder if that is good or not?!?) Anyway, it was painful to get moving.
    Here the wastegate arm popped off of the turbo. Bought some "E" clips at the local auto store and put it back on. Runs fine.
    Hawkeye - 808
    2006 WRB Wagon
    mod list http://www.clubwrx.net/forums/2188188-post359.html - hopefully.

  7. #6
    Registered User adizzle02's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Sandy Utah
    Posts
    963
    maybe your stock BCS? I know when i was having a similar problem thats what it was for me. Do you know someone with a wrx or sti that would let you borrow theirs to try it out?
    VF39'd and Clark Tuned
    BugEyeMafia #176
    Basshead Member #3

  8. #7
    Registered User MAD CRAZY STI's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    NV
    Posts
    37

    try this

    that happened to my brothers 06 sti, don't know what caused it but I loaded the stock map and then reloaded the stage two map it had and it was back up to normal stage two boost around 16- 17 psi. try it!

  9. #8
    Registered User crazycracker's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Wilmington, DE
    Posts
    552
    ok - so I put the car back to the stock map. I am still seeing the same issues just not as bad. 4th gear doesn't "drag" as much but still have in 5th gear. still not getting over 5 pounds of boost

    any body have any other ideas??

  10. #9
    Moderator   Sasquatch's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Southeastern PA
    Posts
    31,189
    I Support ClubWRX
    Quote Originally Posted by adizzle02 View Post
    maybe your stock BCS? I know when i was having a similar problem thats what it was for me. Do you know someone with a wrx or sti that would let you borrow theirs to try it out?
    I'd agree - try this next. I happen to have a stock 2004 WRX BCS.
    Last edited by Sasquatch; 07-23-2009 at 03:13 PM.
    Moderator for: Aftermarket Vendor & Installer Review / Detailing Forum / Engine Modifications / Exterior & Appearance
    New Member Hangout / Off Topic / Tri-State
    ScoobyDMC #003 Blobeye Syndicate #10
    2004 WRX Sedan PSM 5MT Tactrix Stage 2+ Blouch TD04 19T @ 21 psi
    Mods & Pics

  11. #10
    Registered User turbotwist's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    ri
    Posts
    196
    Quote Originally Posted by crazycracker View Post
    ok - so I put the car back to the stock map. I am still seeing the same issues just not as bad. 4th gear doesn't "drag" as much but still have in 5th gear. still not getting over 5 pounds of boost

    any body have any other ideas??
    My 06 sti cut boost big time when the engine was hurt. The computer may be in "safe mode" because of an issue. Unfortunately my issue was serious, but yours probably isnt as their isnt an accompanying cel

  12. #11
    Registered User crazycracker's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Wilmington, DE
    Posts
    552
    Do you think its safe to drive??

  13. #12
    Registered User turbotwist's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    ri
    Posts
    196
    Quote Originally Posted by crazycracker View Post
    Do you think its safe to drive??
    does it start up without and hiccups, and idle ok?

  14. #13
    Registered User crazycracker's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Wilmington, DE
    Posts
    552
    yeah its runs fine - as long as I don't get on her to bad

  15. #14
    Registered User mrkenny's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    New Mexico
    Posts
    62
    what are you guys referring to when you say "stock BCS"

    sorry for the noob question... just bought my sti 2 days ago and still learnin!!!
    2006 Subaru Impreza WRX STI alpine white

  16. #15
    Registered User turbotwist's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    ri
    Posts
    196
    Quote Originally Posted by crazycracker View Post
    yeah its runs fine - as long as I don't get on her to bad
    if you arent able to find anything obvious, a compression check would be rather inexpensive to have done. not a bad idea just to make nothin serious is wrong with the internals

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •