P0546 caused by gas brand?
+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6

This is a discussion on P0546 caused by gas brand? within the Engine Modifications forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; I have been using Chevron since I bought my car in 2002, but my boss just gave me the company ...

  1. #1
    Registered User Prince Ali's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Southern California
    Posts
    442

    P0546 caused by gas brand?

    I have been using Chevron since I bought my car in 2002, but my boss just gave me the company Arco gas card to use. I have been using Arco for the past month and now my car is throwing the P0546 code. Is this a coincident or is Arco causing this problem? The EGT is fine according to my gauge.
    Thanks,
    Ali
    Thanks,
    Ali

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Administrator Trainrex's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Posts
    26,592
    I Support ClubWRX
    Do you have a gutted uppipe?

  4. #3
    Registered User Prince Ali's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Southern California
    Posts
    442
    Quote Originally Posted by Trainrex
    Do you have a gutted uppipe?
    I have an MRT catless up-pipe, but that was installed years ago.
    Thanks,
    Ali

  5. #4
    Registered User Prince Ali's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Southern California
    Posts
    442
    I don't think so. I have the VF34, sti injectors, MRT exhaust, up-pipe, and ecutek tuning. The tuning, vf34, and sti injectors were done last year. I don' t have the 2.2 resistor in place, but this is the first time I have gotten this code.
    Thanks,
    Ali

  6. #5
    Administrator Trainrex's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Posts
    26,592
    I Support ClubWRX
    Quote Originally Posted by Prince Ali
    I don't think so. I have the VF34, sti injectors, MRT exhaust, up-pipe, and ecutek tuning. The tuning, vf34, and sti injectors were done last year. I don' t have the 2.2 resistor in place, but this is the first time I have gotten this code.
    I'm not sure if the Ecutek reflash supresses this code. Odds are you need to install the resistor.

  7. #6
    Registered User
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Evansville, IN
    Posts
    3,733
    Quote Originally Posted by Prince Ali
    The EGT is fine according to my gauge.
    Thanks,
    Ali
    thats an aftermarket EGT...the code is for the stock EGT....it has failed remove it, plug it & do the 2.2k ohm fix....problem solved...
    1988 Celica Alltrac
    Hallman Pro, 15x7.5 +20mm Rota Slipstreams
    2005 LGT 315whp/340wtq@21psi - Sold
    VF52, Crucial P&P&C Manifolds, UP, DP, RP, Magnaflow CBE, Hallman PRO, ROMRaider
    2003 WRX 371whp/355wtq@24psi - Sold
    TD05H-20G-38mm Tial, Meth Injection, Hyperflow TMIC, ROMRaider
    Dyno Chart METH vs 93 oct

+ Reply to Thread

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself. We strongly suggest that you stay away from using aol, yahoo, msn, and hotmail accounts. Sometimes the mail server blocks the emails from our server. As a result you will not receive any notifications including the confirmation email.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •