EugeneUtopia's 2010 FXT Project - Page 5
+ Reply to Thread
Page 5 of 6 FirstFirst 123456 LastLast
Results 61 to 75 of 84

This is a discussion on EugeneUtopia's 2010 FXT Project within the Builds forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; Added super-bright interior LED map lights (replaced the lower brightness LED's) and swapped to 6000k HID bulbs/ballasts in my low ...

  1. #61
    Registered User EugeneUtopia's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    West Seattle
    Posts
    132
    Added super-bright interior LED map lights (replaced the lower brightness LED's) and swapped to 6000k HID bulbs/ballasts in my low beams and log lights (3000k, yellow bulb).

    I love the improved visibility!

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #62
    Registered User EugeneUtopia's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    West Seattle
    Posts
    132
    Drivability and fuel issues resolved!


    Problem 1


    Ever since I swapped to the 6MT, I'd noticed that starting from a stop was VERY temperamental. I thought it was because the clutch was abused by the previous owner. As I was letting out the clutch the rpm would pulse up or down between 300 and 800 rpm, making it very hard to balance and be smooth.

    My clutch gave out within 3000 miles of having it installed (used), so I replaced it with a "built" aftermarket clutch. That didn't last long and another clutch was installed (see note about this in the previous posts in this thread).

    The new clutch was having the same issue, and after many attempts to rectify the problem with a new O2 sensor, tune tweaks and a fuel regulator, I simply got used to it.


    Problem 2


    Recently I noticed that when my fuel tank was full and the car was parked at (any) angle, I could smell gas. Looked at the ground under the car, and sure enough, a large puddle of gas was on the ground. I once filled the car up on purpose, parked it and didn't drive it for 3 days. Result was a loss of slightly less than 1/8th of a tank.


    Problem 3


    A few weeks ago my car just flat out would not get any gas delivery to the engine. Driving along and car dies as if it ran out (had more than 1/4 tank left). Coasted to the side of the busy road, cursed for a minute, then embarrassingly opened the hood and had a look around. Managed a few troubleshooting steps before a LEO pulled up behind me and asked if I needed any assistance. He and a friend helped push the Forester into a nearby parking lot by pushing it UPHILL about 30-40 yards. He bid me good day and went on his way. Never asked for the typical paperwork and identification before helping me out, which really is a very nice and unexpected thing. I know it's SOP to do that with any field contact. Just went to show how nice he was. Called AAA (did you know you could save hundreds of dollars in towing costs by switching to AAA? J/K)


    Solution to problem 3


    The car was indeed being starved of any fuel. in the '09+ (SH & SJ) Forester line, there is a fuel pump controller that is independent of the fuel pump itself. It is meant to vary the voltage to the OEM fuel pump, based on load and rpm and injector duty. The previous DW65C pump was fairly close (electronically) to the OEM fuel pump, so this controller never had a problem with it. The Walboro 460LPH is a MUCH larger unit, and over time the OEM fuel controller unit was overtaxed, and failed (thus no fuel delivery at all).

    Bill at Drift Office changed the circuit to the controller by bypassing it in the wiring harness which resolved the issue.


    Solution to problem 2


    Turns out E85 and rubber don't get along. When my fuel pump was upgraded to the 460 liter per hour Walboro, the rubber gasket on the passenger side of the fuel tank access was exposed to the E85. Over the course of the following 2 months, the rubber distorted enough to allow gas to trickle out.


    Gasket - Subaru P/N 42025AG000







    Subaru recommends replacing this gasket any time the area it covers is opened. Once this was replaced, the wonderful aroma of gas went away, and there were no more leaks.


    Solution to problem 1


    During some troubleshooting steps, Bill at Drift Office smoke tested for vacuum leaks. He was able to identify what was initially thought to be a vacuum leak between the cold air intake and turbo inlet hose. He was very busy and couldn't get to repairing it for almost 2 weeks (he was kind enough to sneak me in and get the fuel pump controller issue resolved so I could drive it again), so I made an appointment with my primary tuner, PIA. Mike was able to find what turned out to be an air leak, and not a vacuum leak. Once he fixed it (under the manifold, so a b1tch to get to), the off-idle RPM fluctuations went away.
    Last edited by EugeneUtopia; 08-01-2014 at 02:32 PM.

  4. #63
    Registered User XTi24's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    St. Louis
    Posts
    241
    Quote Originally Posted by EugeneUtopia View Post
    The place where I got them is no longer showing the blacked out option as available, but they still do have the chrome version... 09-11 Subaru Forester CCFL Halo Headlights- 02-AZ-SF09-PCC-RF-A

    Alternately, CarID still has both versions, but they are more expensive. Shouldn't be, since they are exactly the same thing from the same manufacturer... CG® 02-AZ-SF09-PBC-RF-A - Subaru Forester 2009-2011 Black CCFL Halo Projector Headlights with LEDs and Amber Reflector

    I won't be selling anytime soon because......... ↓↓↓
    I'm not interested in chrome ones...I'm VERY patient, I'll just wait. You won't keep that car FOREVER. 😊
    2015 STi Launch Edition - Stock and awesome
    2013 DCP FXT - TP Stage 2 - Perrin dp - STi catback - 2011 WRX wheels

  5. #64
    Registered User EugeneUtopia's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    West Seattle
    Posts
    132
    Had the car detailed (and installed Gorilla Mud flaps)




















    Also installed a KillerGlass in-line glass radiator hose













  6. #65
    Pro Manscaper Mikie13's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Palmyra, NJ
    Posts
    21,203
    Looks like the Ooze from TMNT!!!
    The Hawk-Eye Alliance #90|The Blobeye Syndicate #0|The Stink-Eye Mob #0|N.E.R.D. Founding Member & #3
    2012 Lightning Red WRX Sedan
    ProcessWest TMIC Cobb SF Intake w/airbox Invidia Catless Downpipe Invidia Q300 Catback Kartboy Short Shifter
    OpenSource tuned by: Matty @ WTF Tuning

  7. #66
    Registered User EugeneUtopia's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    West Seattle
    Posts
    132
    Ummm, excuse meeee! I'll have you know that is the stuff that Homer Simpson got from the Nuclear Power Plant...

  8. #67
    Registered User EugeneUtopia's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    West Seattle
    Posts
    132
    Quote Originally Posted by EugeneUtopia View Post
    I did a 1/4 drag launch (level ground, from a stand still) tonight. My launch 100% sucks, but the numbers are good, poor launch considered. If I could get a good launch, I'd be where I want to be.

    Per Access Port:

    60' = 2.819 sec
    330' = 5.787 sec
    0-60 = 4.610 sec
    1/8th mile = 8.194 sec @ 95.361mph
    1000' = 10.521 sec
    1/4 mile = 12.525 @ 113.005 mph
    Messed around a bit today. Recorded only a single 0-60 time. No suitable area to do a 1/4 mile run. Reduced my 60' time significantly, which was my goal. I'm going either this Wednesday or Friday to do a few "real" runs, weather and mechanical issues not withstanding.



  9. #68
    Pro Manscaper Mikie13's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Palmyra, NJ
    Posts
    21,203
    Quote Originally Posted by EugeneUtopia View Post
    Ummm, excuse meeee! I'll have you know that is the stuff that Homer Simpson got from the Nuclear Power Plant...
    Well played sir!
    The Hawk-Eye Alliance #90|The Blobeye Syndicate #0|The Stink-Eye Mob #0|N.E.R.D. Founding Member & #3
    2012 Lightning Red WRX Sedan
    ProcessWest TMIC Cobb SF Intake w/airbox Invidia Catless Downpipe Invidia Q300 Catback Kartboy Short Shifter
    OpenSource tuned by: Matty @ WTF Tuning

  10. #69
    Registered User EugeneUtopia's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    West Seattle
    Posts
    132
    Went and drag raced the car today. Launching at 6K - 6500 was giving me problems, but they went away when I launched at 7100.

    I hope to get another day in to drill the time down to the high 11's. My last run would have been in the 11's if I hadn't missed 2nd, so I'm sure it can be done!

    1/4 mile run at Pacific Raceways in Kent, WA on 8-20-2014.

    I'm car 786


    Outside camera video





    R/T .370
    60' 1.877
    330 5.301
    1/8 8.029
    mph 91.2
    1000 10.393
    1/4 12.367
    mph 114.78



    Last edited by EugeneUtopia; 08-21-2014 at 02:00 AM.

  11. #70
    Registered User EugeneUtopia's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    West Seattle
    Posts
    132
    Dash camera video


  12. #71
    Registered User EugeneUtopia's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    West Seattle
    Posts
    132
    Helmet camera video


  13. #72
    Registered User EugeneUtopia's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    West Seattle
    Posts
    132
    Ok, I'm happy now.

    11.844 @ 116.01 with a 1.763 60"


    Forgot to post the time slip from the 11 sec run


    Last edited by EugeneUtopia; 12-14-2014 at 07:10 PM.

  14. #73
    Registered User EugeneUtopia's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    West Seattle
    Posts
    132
    BTW.. the car I was up against was a "600whp" Evo. LOL

  15. #74
    Registered User XTi24's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    St. Louis
    Posts
    241
    That Evo needs the driver mod. HORRIBLE 60' time, especially in an AWD car. A 600hp Evo should be in the 11's with a monkey driving it.


    Sent from my Batphone using Tapatalk
    2015 STi Launch Edition - Stock and awesome
    2013 DCP FXT - TP Stage 2 - Perrin dp - STi catback - 2011 WRX wheels

  16. #75
    Registered User pete25r's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Maryland
    Posts
    514
    Quote Originally Posted by EugeneUtopia View Post
    Ok, I'm happy now.

    11.844 @ 116.01 with a 1.763 60"
    <golf clap>
    N.E.R.D. # 3.579545 MHz

    Bugeye Mafia v 2.0 # 371

    pete25r's build

+ Reply to Thread
Page 5 of 6 FirstFirst 123456 LastLast

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself. We strongly suggest that you stay away from using aol, yahoo, msn, and hotmail accounts. Sometimes the mail server blocks the emails from our server. As a result you will not receive any notifications including the confirmation email.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •